Huomioita Mitä tämä todellisuudessa tarkoittaa...

Vihapuhe tai puheviha

  Huolestuttavaa nykyisessä kehityksessä sananvapauden kannalta on termi vihapuhe. Tämä määrittelemätön käsite vihapuhe aiheuttaa puhevihaa, joka taas ilmenee vihapuheena vaikka se on määritelty sananvapauden puolustamisena.

  Sananvapaudelle on selkeä määritelmä: "Sananvapaus on määritelty eri laeissa ja sopimuksissa eri tavoin. Esimerkiksi Suomen perustuslaissa sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä. Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan sananvapaus on oikeus, joka sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta."

 

  Mikä on määritelmä vihapuheelle? Kun  yleistä keskustelua seuraa vihapuheeksi leimataan eriävät mielipiteet yleisesti hyväksytyistä toimintatavoista. Arvostelu on kiellettyä vaikka kritiikki olisi aiheellista.

  Kuka sitten harrastaa vihapuhetta? Kaikki, ihan kaikki. Siihen sortuvat media, poliitikot, sivistyneistö ja rahvas. Ei ole yhtään toimijaa joka tähän ei sortuisi.

  Hyvä ja paha vihapuhe?? Ei ole olemassa hyvää vihapuhetta, kaikki vihapuhe on pahaa, on se sitten kenen tahansa tekemä.

  Oikeuslaitos ja vihapuhe? Oikeuslaitos on määrittänyt itsensä tietynlaisen vihapuheen vainoajaksi eli heidän mielestään on hyvää ja pahaa vihapuhetta, mutta asiahan ei ole näin. On vain pahaa vihapuhetta.

  Nykyajan inkvisitio? Vihapuheen metsästäjät, jotka eivät tajua itse ajavansa vihapuheen asiaa omalla puhevihallaan. 

  Missä vaiheessa tämä maa meni niin huonolle tolalle, että tarvitaan vihapuheen metsästäjiä valtiollisella tasolla? Siinäpä sitä miettimistä itse kullekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat